ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un palestinian a deschis focul, duminică seara, într-o staţie de autobuz din oraşul Beersheva, situat în sudul Israelului, ucigând un soldat israelian şi rănind alte zece persoane,relatează BBC News Online.

Poliţia israeliană a anunţat că atacatorul a fost ucis. 

"Un terorist înarmat a intrat în staţia centrală de autobuz şi a împuşcat mortal un soldat", a declarat un comandant al poliţiei locale, Yoram Levi, citat de cotidianul Haaretz, conform Mediafax.

"Acesta a continuat să tragă, a luat arma soldatului şi a continuat să tragă în staţia centrală de autobuz", a precizat ofiţerul.

"Forţele de ordine din zonă au răspuns rapid, acesta a reuşit să fugă din staţie, dar a fost întâmpinat de trupe, fiind împuşcat mortal. Printre lucrurile lui am găsit un cuţit şi un pistol cu muniţie", a adăugat poliţistul.

Primele informaţii menţionau existenţa unui al doilea atacator, care ar fi fost grav rănit, dar acesta se pare că era un imigrant din Eritreea. Imaginile surprinse de camerele de luat vederi arătau oameni care îl loveau şi îl scuipau, în timp ce bărbatul era întins pe jos, într-o baltă de sânge.

Spitalul Soroka din oraş a precizat că tratează zece victime ale atacului armat, dintre care două au sosit în stare critică, două cu răni grave şi restul cu răni moderate şi uşoare.

Printre răniţi, care au vârste de aproximativ 20 de ani, se află cel puţin patru ofiţeri de poliţie.

Opt israelieni au fost ucişi în atacuri comise de palestinieni luna aceasta. Peste 40 de palestinieni, inclusiv câţiva atacatori, au fost ucişi.