ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Poliția britanică a împușcat un bărbat în Streatham, în sudul Londrei, în ceea ce a calificat drept un incident de natură teroristă în care „se crede că mai mulți oameni au fost înjunghiați”, a anunțat duminică Poliția Metropolitană, citată de Reuters.„Un bărbat a fost împușcat de ofițeri înarmați în Streatham (sudul Londrei). În acest moment, se crede că mai multe persoane au fost înjunghiate. Circumstanțele sunt cercetate; incidentul a fost declarat de natură teroristă”, a scris Poliția Metropolitană pe pagina sa de Twitter.
 
Potrivit BBC, mai mulți martori la incident au scris pe social media că au auzit trei împușcături duminică, în jurul orelor 14:00 GMT, și că mai multe persoane primeau îngrijiri medicale. Serviciile de urgență, inclusiv paramedici, au fost trimise la fața locului. „Ceva important se petrece în Streatham High Road. Poliție înarmată și străzi închise”, a scris o persoană pe Twitter.

Gulled Bulhan, student în vârstă de 19 ani din Streatham, a declarat că a fost martor la incident: „Traversam strada când am văzut un bărbat cu o macetă și niște cutii din tablă de culoare argintie pe piept care era fugărit de o persoană despre care am bănuit că era agent de poliție sub acoperire – deși purta haine civile. Apoi bărbatul a fost împușcat. Cred că am auzit trei focuri de armă, deși nu-mi mai amintesc chiar foarte bine. După aceea m-am adăpostit în bibliotecă. Din bibliotecă am văzut o mulțime de ambulanțe și ofițeri de poliție înarmați care au sosit la fața locului. Am fost informați de către ofițeri să rămânem în interior, până ce vom fi evacuați”.


Ultimul incident de acest fel din Londra s-a produs în noiembrie, când agenți de poliție au tras focuri de armă într-un bărbat care purta o vestă explozivă falsă și care înjunghiase mortal două persoane și rănise alte trei, înainte de a fi pus la pământ de trecători. Și incidentul de anul trecut a fost calificat de autorități drept atac terorist.