ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atacatorul de la clinică de avorturi din Colorado a fost arestat. Schimbul de focuri între atacator și poliție a durat ore în șir, iar televiziunile americane au difuzat imagini cu persoanele evacuate în grabă.

"Suspectul a fost arestat", a declarat John Suthers, primarul orașului Colorado Springs. Poliția, care nu a dezvăluit încă identitatea atacatorului, era îngrijorată că el ar fi putut plasa explozibili în clădire.

Atacul armat a făcut trei morți, dintre care un polițist, și 9 răniți, au anunțat autoritățile, informează AFP, citat de Agerpres.

Autoritățile din Colorado Springs au declarat că trei persoane au decedat din cauza rănilor, inclusiv un polițist, iar nouă persoane, dintre care cinci polițiști, au fost spitalizate.

"Starea lor este pentru moment bună", a precizat Catherine Buckley, purtător de cuvânt al poliției din acest oraș situat la sud de Denver.

Locul în care s-a petrecut acesta atac a fost implicat într-un imens scandal în acest an. Un clip postat pe youtube care arată cum Directorul pentru Servicii Medicale al Planned Parenthood, dr Deborah Nucatola, discută cu niște potențiali cumpărători despre vânzarea organelor copiilor avortați, a stârnit o furtună în SUA.

Planned Parenthood este cea mai mare rețea de clinici pentru avort din Statele Unite, fiind finanțată, încă din 1970, de statul american.