ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un membru al congregației de la centrul islamic al-Noor de lângă Oslo a fost rănit sâmbătă, după ce un bărbat înarmat a deschis focul în interiorul moscheii, fiind ulterior arestat, informează Agerpres

Agresorul, care era echipat cu vestă antiglonț, cască de protecție, două puști și un pistol, a trecut printr-o ușă de sticlă și a deschis focul în interiorul moscheii. Un musulman în vârstă de 75 de ani a fost rănit în urma atacului armat, a declarat liderul comunității islamice, Irfan Mushtaq pentru canalul TV2. Musulmanii au reușit să îl imobilizeze pe făptaș înainte de sosirea forțelor de ordine. Conform unui comunicat ulterior al poliției, autorul atacului estr „un tânăr alb” care ar fi acționat pe cont propriu.

Moscheea de lângă capitala Norvegiei își suplimentase anul acesta măsurile de securitate, după ce în luna martie două moschei din Noua Zeelandă au fost atacate, semnalându-se peste 50 de morți.