Un membru al congregației de la centrul islamic al-Noor de lângă Oslo a fost rănit sâmbătă, după ce un bărbat înarmat a deschis focul în interiorul moscheii, fiind ulterior arestat, informează Agerpres

Agresorul, care era echipat cu vestă antiglonț, cască de protecție, două puști și un pistol, a trecut printr-o ușă de sticlă și a deschis focul în interiorul moscheii. Un musulman în vârstă de 75 de ani a fost rănit în urma atacului armat, a declarat liderul comunității islamice, Irfan Mushtaq pentru canalul TV2. Musulmanii au reușit să îl imobilizeze pe făptaș înainte de sosirea forțelor de ordine. Conform unui comunicat ulterior al poliției, autorul atacului estr „un tânăr alb” care ar fi acționat pe cont propriu.

Moscheea de lângă capitala Norvegiei își suplimentase anul acesta măsurile de securitate, după ce în luna martie două moschei din Noua Zeelandă au fost atacate, semnalându-se peste 50 de morți.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews