ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE  Președintele Klaus Iohannis este "profund întristat" de vestea tragediei dintr-un club din Orlando:

"Sunt profund întristat de vestea tragediei care avut loc într-un club din Orlando, Florida. În aceste momente dificile, România este alături de Statele Unite ale Americii, partener strategic al țării noastre, cât și de poporul american. Îmi exprim întreaga solidaritate și transmit sincere condoleanțe familiilor victimelor", a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

ACTUALIZARE ISIS a revendicat atentatul prin intermediul agenției de știri care este folosită de obicei pentru a-și face publice anunțurile, potrivit Reuters.

ACTUALIZARE Bilanțul victimelor ucise în clubul din Orlando, pe care oficialii l-au calificat ca fiind terorist, a ajuns la 50. Alte 53 de persoane sunt rănite, informează CNN. Autoritățile spun că este "cel mai sângeros atac armat în masă din istoria SUA".

Potrivit poliției, suspectul se numește Omar Mateen. El este cetățean american, dar părinții lui sunt afgani. Autoritățile cred că Omar Mateen făcea parte dintr-o mișcare islamistă radicală și că era "un terorist care avea drept ținte persoane homosexuale", potrivit Mediafax.

Atacul nu a fost unul organizat, Omar Mateen a acționat de unul singur. "Atacul nu a avut nici o legătură cu religia" a declarat tatăl atacatorului.

Cel puțin 53 de persoane au fost spitalizate, majoritatea în stare critică, au anunțat oficialii americani locali. Un medic chirurg de la Centrul Medical Regional din Orlando a avertizat asupra asupra posibilității de creștere a bilanțului victimelor.

Primarul din Orlando, Buddy Dyer, a declarat că toți cei care au decedat au fost împușcați mortal cu arma de vânătoare a atacatorului. "E sânge peste tot", a spus Dyer.

ACTUALIZARE 13:00  Autorul atacului armat dintr-un club de noapte din Orlando, Florida, frecventat de homosexuali, este mort, a anunțat duminică poliția pe contul său de Twitter, relatează AFP, Reuters și DPA. 

Au fost momente tensionate într-un club din orașul american Orlando, unde un bărbat înarmat a rănit cel puțin 40 de persoane și a fost ucis.

Atacatorul a deschis focul la scurt timp după ce a intrat în club, moment în care cei prezenți au fugit în toate direcțiile.

Bărbatul s-a baricadat apoi în interior și a luat ostatici mai mulți oameni. La un moment dat, unii martori spuneau că el are asupra sa și o bombă, lucru neconfirmat de poliție. De altfel, în afara zecilor de echipaje de poliție, la fața locului a ajuns și o echipă de geniști.

Informațiile continuă să fie, însă, contradictorii, pentru că unii martori susțin că atacul a fost comis de cel puțin doi bărbați, informație neconfirmată, de asemenea, de polițiști.

 Știre inițială

Un club de noapte din orașul american Orlando, statul american Florida, a fost atacat de o persoană încă neidentificată, transmite BBC, citat de Digi 24.

Conform primelor informații, 20 de persoane ar fi fost împușcate, iar atacatorul s-ar fi baricadat în clădire și ar fi luat mai mulți ostatici, relatează un jurnalist local.

Incidentul de la Pulse Nightclub pare să fi avut loc în jurul orei 02.00 duminică dimineață.

Înregistrările din fața clubului arată zeci de persoane din rândul instituțiilor de intervenție și salvare mobilizate la fața locului.

Poliția din Orlando a postat pe Twitter că există "mai mulți răniți" și le cere oamenilor să stea departe de zona clubului de noapte. Potrivit Reuters, numărul celor răniți de atacator ar oscila între șapte și 20.

Cei care au scăpat din club au mai spus că atacatorul ar avea asupra sa și o bombă.


Pe pagina de Facebook a clubului pentru homosexuali, a fost postat imediat un mesaj: „Ieșiți toți afară și nu vă opriți din fugă”.

În câteva clipuri încărcate pe rețele de socializare se văd câteva persoane care primesc îngrijiri medicale și se mai aud împușcături.

Deocamdată nu sunt informații oficiale date de autorități.

 

 

Știre în curs de actualizare.