ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un individ a deschis focul într-un liceu din apropierea orașului Spokane, Washington, omorând un copil și rănind alte trei persoane, înainte să fie reținut de către polițiști, informează Reuters și CNN.

Brian Schaeffer, șeful Poliției locale, a anunțat că evenimentul a avut loc miercuri la liceul Freeman. Victima era un elev al liceului. Schaeffer a mai precizat că cele trei persoane rănite se află în stare stabilă, fiind sub supravegherea medicilor.

Potrivit presei din Statele Unite, liceul în care a avut loc atacul ar avea 327 de elevi. Martorii au relatat că au auzit cel puțin patru focuri de armă.

„Autoritățile din districtul Spokane continuă investigațiile pentru a răspunde întrebărilor acestei tragedii de neconceput. Patrula de Stat din Washington și toate agențiile statului vor face tot ce pot pentru a oferi sprijin în săptămânile următoare”, a afirmat Jay Inslee, guvernatorul statului Washington.

În medie, în unitățile de învățământ din Statele Unite au loc aproximativ 50 de astfel de atacuri în fiecare an. Cel mai sângeros atac de acest gen a avut loc în 2012 la o școală din Newtown, Connecticut, când 26 de oameni și-au pierdut viața după ce un individ a deschis focul asupra elevilor și asupra personalului școlii.