ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe persoane, dintre care trei femei, au fost rănite într-un atac armat produs marți după-amiază (în cursul nopții de marți spre miercuri, ora României) la sediul companiei online YouTube, din California.  Autoarea atacului s-a sinucis, a informat șeful poliției din San Bruno, conform AFP.

Rareori se întâmplă ca femeile să fie autoare ale frecventelor atacuri armate care au loc anual în Statele Unite.

Anumite ziare din SUA au identificat suspectul ca fiind Nasim Aghdam, de 39 de ani, o rezidentă californiană de origine iraniană. Aceasta a apărut frecvent pe YouTube, iar într-unul din videoclipurile ei a criticat platforma că o discriminează și îi filtrează postările, notează BBC.

Potrivit unui martor indirect al scenei citat de CNN, „o femeie a pătruns pe neașteptate în timpul prânzului și părea să tragă în direcția unei anumite persoane".
 
Președintele american, Donald Trump, a scris pe Twitter că a fost ținut la curent despre eveniment.

„Gândurile și rugăciunile noastre sunt pentru toate persoanele implicate”, a scris el. „Mulțumiri fenomenalilor ofițeri ai forțelor de ordine și echipelor de prim-ajutor care sunt în prezent la fața locului", a adăugat liderul de la Casa Albă.