ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele de securitate egiptene au dejucat un atac cu bombă care viza o biserică din apropiere de Cairo, a anunțat televiziunea națională din Egipt, conform Reuters.

Potrivit agenției MENA, un militant care purta o vestă cu explozibil a fost împiedicat să se apropie de biserica din Qalyubiyah și s-a aruncat în aer la aproximativ 250 de metri de obiectiv, el murind în urma exploziei.

Militanți islamiști au revendicat mai multe atacuri asupra creștinilor din Egipt, în ultimii ani.  Din februarie 2017 și până acum, Statul Islamic a comis un lung șir de crime împotriva minorității copte, ucigând, unul după altul, în atacuri diferite, zeci de creștini, în timp ce ieșeau de la muncă sau la ușa caselor.

Organizația Statul Islamic ar fi publicat, de asemenea, o listă cu zeci de creștini care ar fi fost uciși.  
Cel mai recent atac asupra unei biserici datează din decembrie 2017, când un bărbat a deschis focul asupra credincioșilor la o biserică coptă dintr-o suburbie a orașului Cairo, atac soldat cu 11 morți.