Forțele de securitate egiptene au dejucat un atac cu bombă care viza o biserică din apropiere de Cairo, a anunțat televiziunea națională din Egipt, conform Reuters.

Potrivit agenției MENA, un militant care purta o vestă cu explozibil a fost împiedicat să se apropie de biserica din Qalyubiyah și s-a aruncat în aer la aproximativ 250 de metri de obiectiv, el murind în urma exploziei.

Militanți islamiști au revendicat mai multe atacuri asupra creștinilor din Egipt, în ultimii ani.  Din februarie 2017 și până acum, Statul Islamic a comis un lung șir de crime împotriva minorității copte, ucigând, unul după altul, în atacuri diferite, zeci de creștini, în timp ce ieșeau de la muncă sau la ușa caselor.

Organizația Statul Islamic ar fi publicat, de asemenea, o listă cu zeci de creștini care ar fi fost uciși.  
Cel mai recent atac asupra unei biserici datează din decembrie 2017, când un bărbat a deschis focul asupra credincioșilor la o biserică coptă dintr-o suburbie a orașului Cairo, atac soldat cu 11 morți. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews