ACTUALIZARE 17:40 Autoritățile ruse au anunțat că un elev în vârstă de 18 ani este autorul atacului de la liceul din Crimeea soldat cu cel puțin 17 morți, transmite BBC.

Numele elevului este Vladislav Roslyakov, iar el ar fi deschis focul asupra celor din clădire pentru ca apoi să se sinucidă.

Incidentul a fost descris inițial ca fiind terorist însă comitetul de investigații al Rusiei l-a reclasificat ca fiind „o crimă în masă”. Deși inițial au existat informații privind o explozie, toate victimele au fost împușcate mortal.
 
 Știrea inițială

Cel puțin zece persoane au fost ucise, iar alte peste 50 au fost rănite, într-un liceu profesional, în orașul Kerci, în Crimeea, au anunțat servciile de intervenție, citate de agențiile ruse de presă.  Comitetul național rus de luptă împotriva terorismului susține că explozia a fost cauzată de un dispozitiv exploziv neidentificat, scrie Russia Today.

Anterior, surse neoficiale din cadrul serviciilor de securitate declarau că tragedia ar fi fost provocată de explozia unei butelii de gaz.
Potrivit martorilor oculari, mai mulți indivizi înarmați au participat la atac, mitraliind la întâmplare studenți după explozie.   

”S-a auzit o explozie. Apoi, oameni înarmați au început să alerge, deschizând uși și trăgând în stânga și-n dreapta”, a declarat un profesor.

„Trăgeau spre studenți, spre profesori”, a declarat un student.

Un angajat al unui spital din oraș a declarat că 18 persoane au fost internate, iar medicii se așteaptă la sosirea altor zeci de răniți.
 
Liceul asigură formare profesională adolescenților.

Kerci se află în estul Crimeei ocupate de Rusia, cu care este legată printr-un pod pe care Vladimir Putin l-a inaugurat în mai.

Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea în 2014.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews