ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți bărbați mascați au aruncat fumigene într-un loc unde activiști gay au planificat o reuniune în orașul ucrainean Odesa,informează agenția DPA, conform Agerpres.

Conform oficialilor, atacul a vizat un loc unde activiștii intenționau să organizeze un forum despre istoria drepturilor homosexualilor după ce o demonstrație planificată de ei pentru sâmbătă a fost interzisă de un tribunal ucrainean citând temeri că ar putea declanșa violențe.

Organizatorii au reacționat furios la interdicție, declarând că dreptul lor constituțional de întrunire a fost încălcat și au decis să organizeze, în schimb, un forum.

Poliția a intervenit rapid și nu au existat răniți, cel puțin zece persoane fiind arestate.

Violența împotriva membrilor comunității lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali este un fenomen în creștere în Ucraina, unde cetățenii cred cu tărie în familia tradițională.