ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 14:14 Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat atacul cu cuțit comis sâmbătă seară la Paris, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE Intelligence Group, relatează AFP.

„Autorul acestui atac cu cuțitul la Paris este un soldat al Stat Islamic, iar operațiunea a fost desfășurată ca represalii față de state ale coaliției" internaționale antijihadiste din Irak și Siria, a declarat o „sursă din cadrul serviciilor de securitate” pentru Amaq, agenția de presă a SI.
 
Știrea inițială

O persoană a fost ucisă, iar alte patru, rănite, după ce un bărbat a atacat, sâmbătă seară, cu un cuțit, mai mulți trecători, în Paris, în apropierea Operei, o zonă foarte frecventată de turiști, au anunțat autoritățile franceze. Atacatorul a fost împușcat mortal de polițiști.

Atacatorul a strigat „Allah Akbar”. Procurorul francez Francois Molins a declarat reporterilor că unitatea anti-terorism va lansa o investigație, ținând cont de modul de operare al agresorului.

Președintele Emmanuel Macron a lăudat polițiștii pentru „neutralizarea teroristului”. Franța „nu va ceda niciun centimetru dușmanilor libertății”, a scris Macron pe Twitter.

Premierul francez Edouard Philippe a precizat că primul apel la poliție a fost primit la ora 20.47, iar forțele de ordine l-au ucis pe atacator la câteva minute distanță.