ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe persoane înarmate au atacat mănăstirea Sfânta Ecaterina din Egipt, ucigând un polițist și rănind alți patru, informează Agerpres care citează oficiali de la Cairo.

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat responsabilitatea pentru atacul asupra unui punct de control al poliției situat la mai multe sute de metri de intrarea în mănăstire, una aflată între cele mai importante situri creștine din lume, adaugă Reuters.

Atacul are loc cu zece zile înainte de programata vizită în Egipt a Papei Francisc și la doar o săptămână după atentatele din Duminica Floriilor asupra unor biserici creștine, de asemenea revendicate de SI, care au aruncat țara în doliu și au marcat una dintre cele mai sângeroase zile pentru minoritatea creștină din Egipt în ultimele decenii. 

Creștinii din Egipt au avut de suferit în ultimii ani, fiind ținta teroriștilor islamici, mai ales după ce fenomenul „Primăverii arabe” a ajuns în această zonă a lumii.

Mănăstirea Sfânta Ecaterina, fondată în secolul 6 la poalele Muntelui Sinai, este una din cele mai vechi mănăstiri creștine din lume și un sit aflat în patrimoniul mondial UNESCO.