ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O explozie puternică a avut loc luni în apropiere de Moscheea Profetului din Medina, în vestul Arabiei Saudite, a anunțat postul de televiziune Al-Arabiya, citat de agenția de presă Reuters și AFP.

Potrivit Al-Arabiya, un terorist sinucigaș și-a detonat încărcătura cu explozivi lângă punctul de trecere spre Moscheea Profetului în Medina, Arabia Saudită, al doilea loc sfânt al islamului după Moscheea din Mecca.

Imagini difuzate pe rețelele de socializare arată flăcări și un nor de fum dens lângă moschee.

Incidentul vine în ajunul sărbătorii EID care marchează sfârșitul Ramadanului. Alte două atentate sinucigașe au fost comise astăzi în Arabia Saudită. Unul în orașul Qatif, unde locuiește o importantă minoritate șiită, și altul la Jeddah, lângă consulatul american. În aceste două atacuri, singurele victime au fost atacatorii.

Cel puțin trei persoane au murit în atacul sinucigaș care a avut loc luni la intrarea în Moscheea Profetului din Medina, în Arabia Saudită, inclusiv teroristul kamikaze și doi agenți de securitate, informează postul de televiziune Al-Arabiya, transmite Agerpres.

De asemenea, forțele de securitate ale Arabiei Saudite au reușit să preîntâmpine în noaptea de duminică spre luni un atac terorist în apropiere de consulatul general al SUA în Jeddah. Un bărbat ce avea asupra sa o încărcătură explozibilă intenționa să se apropie cât mai mult de consulat, însă a fost observat la timp de pază. După ce forțele de securitate l-au înconjurat, el a reușit să activeze încărcătura cu explozivi.