ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 17:40 Autoritățile ruse au anunțat că un elev în vârstă de 18 ani este autorul atacului de la liceul din Crimeea soldat cu cel puțin 17 morți, transmite BBC.

Numele elevului este Vladislav Roslyakov, iar el ar fi deschis focul asupra celor din clădire pentru ca apoi să se sinucidă.

Incidentul a fost descris inițial ca fiind terorist însă comitetul de investigații al Rusiei l-a reclasificat ca fiind „o crimă în masă”. Deși inițial au existat informații privind o explozie, toate victimele au fost împușcate mortal.
 
 Știrea inițială

Cel puțin zece persoane au fost ucise, iar alte peste 50 au fost rănite, într-un liceu profesional, în orașul Kerci, în Crimeea, au anunțat servciile de intervenție, citate de agențiile ruse de presă.  Comitetul național rus de luptă împotriva terorismului susține că explozia a fost cauzată de un dispozitiv exploziv neidentificat, scrie Russia Today.

Anterior, surse neoficiale din cadrul serviciilor de securitate declarau că tragedia ar fi fost provocată de explozia unei butelii de gaz.
Potrivit martorilor oculari, mai mulți indivizi înarmați au participat la atac, mitraliind la întâmplare studenți după explozie.   

”S-a auzit o explozie. Apoi, oameni înarmați au început să alerge, deschizând uși și trăgând în stânga și-n dreapta”, a declarat un profesor.

„Trăgeau spre studenți, spre profesori”, a declarat un student.

Un angajat al unui spital din oraș a declarat că 18 persoane au fost internate, iar medicii se așteaptă la sosirea altor zeci de răniți.
 
Liceul asigură formare profesională adolescenților.

Kerci se află în estul Crimeei ocupate de Rusia, cu care este legată printr-un pod pe care Vladimir Putin l-a inaugurat în mai.

Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea în 2014.