ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 1.11/ 7:45 Șeful NYPD a furnizat detalii despre atac, preluate de Reuters: vehiculul lovit era un autobuz pentru transportul elevilor; doi copii și doi adulți aflați înăuntru au fost răniți. Suspectul, un bărbat în vârstă de 29 de ani, a ieșit din camionetă având asupra sa o armă de paintball și una cu aer comprimat, de tipul cu proiectile plate din plastic. El a fost împușcat în abdomen și este spitalizat, iar poliția nu intenționează deocamdată să îi facă cunoscută identitatea. Două surse din cadrul forțelor de securitate au declarat televiziunii CNN, sub rezerva anonimatului, că ar fi vorba de un cetățean uzbec, sosit în SUA în 2010. 
 
Cuvintele șoferului ucigaș după ce a coborât din camionetă sunt „în concordanță” cu ipoteza unui act terorist, a mai spus șeful poliției; el nu a precizat care au fost aceste cuvinte, dar martori oculari au afirmat, potrivit CNN, că bărbatul a strigat „Allahu akbar!”. 
 
Știrea inițială
 
 Cel puțin șase persoane au fost ucise într-un atac armat produs marți după-amiază în apropierea unui liceu din zona Manhattan, în orașul american New York, potrivit unor surse citate de presa locală.

Martorii spun că două camionete au intrat în coliziune, iar unul dintre șoferi a coborât și a deschis focul.

De asemenea, poliția a precizat că în zonă sunt așteptate echipaje de intervenție.
 
Conform unor martori, un bărbat a lovit cu mașina cel puțin șase persoane, pe o pistă de biciclete situată în apropierea Râului Hudson, în Manhattan. După atacul cu vehicul, individul a deschis focul, înainte de a fi reținut.

Potrivit martorilor citați de cotidianul New York Daily News, două camionete au intrat în coliziune, iar unul dintre șoferi a coborât și a deschis focul.

Incidentul a avut loc în zona străzilor West / Chambers, în apropierea Liceului Stuyvesant, la sute de metri de Memorialul național 11 Septembrie, informează News 4 și NBC New York.

Poliția din New York a confirmat incidentul, precizând că presupusul autor al atacului a fost reținut.