ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliţia franceză l-a identificat pe atacatorul care a rănit vineri trei bărbaţi, într-un tren care circula între Amsterdam şi Paris. Acesta este un bărbat de origine marocană, în vârstă de 26 de ani.

Ayoub El-Khazzani a fost identificat cu ajutorul amprentelor digitale deoarece nu a dorit să îşi dezvăluie identitatea, scrie presa franceză.
Atacatorul s-ar fi urcat în tren la Bruxelles. Marocanul a fost arestat în gara din oraşul din nordul Franţei Arras. 

Bărbatul era monitorizat de serviciile secrete din 2014 după ce autorităţile spaniole i-au alertat pe francezi cu legătură la marocan. Acesta făcea parte dintr-o grupare islamistă radicală.

Potrivit presei internaţionale există însă o discrepanţă între versiunile oficialilor francezi şi spanioli. Un funcţionar care are legături cu unitatea antiteroristă spaniolă a declarat că suspectul a trăit în Spania până în 2014, după care s-a mutat în Franţa, apoi a călătorit în Siria, iar ulterior s-a întors în Franţa. 

Ministrul francez de interne a declarat că El-Khazzani a locuit în Belgia în 2015 şi nu a menţionat că acesta ar fi fost rezident în Franţa.