ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce miercuri un bărbat înarmat a deschis focul la o biserică din centrul oraşului Charleston, ucigând nouă persoane au fost ucise, America a fost din nou zguduită de noi atacuri armate.

O persoană a fost ucisă și alte nouă rănite cu focuri de armă sâmbătă în cursul unei serbări pe un teren de baschet la Detroit, unde erau prezenți numeroși copii, a informat un ziar local. 

Aproximativ la aceeași oră (21:00 ora locală), o persoană neidentificată deschidea foc automat la întâmplare asupra petrecăreților la un picnic în alt oraș american, Philadelphia (Pennsylvania), rănind șapte persoane. Printre acestea se aflau doi copii, unul de doi ani, altul de zece, care au fost spitalizați în stare critică.

Candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, a solicitat o reformă a regimului armelor de foc în SUA. Aflată în vizită la San Francisco, California, fosta primă doamnă și secretar de stat a calificat drept indispensabilă această reformă pentru a pune capăt sau cel puțin pentru a reduce din numărul atacurilor criminale care îndoliază țara aproape cotidian.