ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 22:30 Un român și prietena sa care locuiesc într-un apartament în East Ham s-ar afla între cele șapte persoane arestate de polițiști britanici înarmați în urma unei descinderi în legătură cu atentatul de la Londra, potrivit unei martore citate de The Daily Telegraph.

Potrivit unui corespondent The Telegraph, Harry Yorke, aflat la fața locului, proprietarii Sam's Chicken Shop, situat lângă apartamentul percheziționat de polițiști duminică după-amiază, au declarat că șapte persoane au fost arestate.

Mathu Sivahran, o martoră la percheziție, a declarat că cei doi români au fost arestați împreună cu alți cinci bărbați de culoare, dintre care unul ”îmbrăcat în haine islamice”.

„S-a întâmplat acum două ore, înjurul orei 14.15 (16.15, ora României). Am văzut polițiști înarmați fugind pe acopriș, care au strigat «mâinile sus» și i-au înconjurat”, a declarat ea pentru The Telegraph.

„Apoi i-au scos afară pe cei cinci bărbați de culoare și pe român și prietena lui”, continuă ea.

„Unul dintre tipii de culoare purta pe cap un acoperământ integral islmic”.

„Vin destul de mulți români aici. El era un băiat drăguț, liniștit. Era întotdeauna un băiat bun când comanda mâncare”, a mai declarat ea.

Pe de altă parte, era neclar dacă dacă această percheziție are legătură cu atentatul de sâmbătă noaptea, scrie ibtimes.co.uk.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat, duminică seară, că are și el, din cursul acestei seri, informația că doi români s-ar afla printre perosnele reținute în legătură cu atentatul, dar că încă nu are o confirmare.

„Am și eu această informație, de o oră, am cerut atașatului de la Ministerul de Interne să o verifice, acum nu am o confirmare", a declarat Mihalache la Antena 3.

Răspunzând unei întrebări, el a spus că verificările ar putea dura câteva ore. 

ACTUALIZARE 18:00 Poliția britanică anunță că a arestat 12 persoane duminică, în estul Londrei, în legătură cu atacul de sâmbătă seara de la London Bridge. O operațiune a poliției britanice, puternic înarmate, era în curs duminică în estul Londrei, scrie presa britanică, relatează The Associated Press și Reuters.

 Patru femei au fost ridicate duminică de poliție dintr-un bloc din Barking, în estul Londrei, potrivit unui fotograf al agenției de presă, în timp ce poliția a anunțat că a arestat 12 persoane din zonă în legătură cu atacul de sâmbătă seara de la London Bridge, relatează Reuters.

Cele patru femei, care și-au acoperit fețele în momentul în care părăseau clădirea, erauescortate de ofițeri în partea din spate a două dube ale poliției, care au apoi au plecat, potrivit fotografului.

 Aceste arestări au fost operate duminică dimineața la Barking, în estul capitalei, de către poliția antitero, se precizează într-un comunicat.

Autoritățile au anunțat că șapte persoane au fost ucise sâmbătă seara, iar alte 48 au fost rănite.

Un ofițer din cadrul Poliției britanice a transporturilor (BTP) și un ofițer care se afla în afara programului au fost răniți în atac.

Poliția anunță că ancheta avansează rapid.

Premierul Theresa May a atribuit atacul unor extremiști islamiști.

 Știre inițială

Șapte oameni au fost uciși sâmbătă noaptea la Londra, într-un atac terorist în zona Podului Londrei, a informat poliția britanică.

Atacatorii au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe pod, apoi au condus până la Borough Market, o piață din apropiere, unde au coborât din vehicul și au înjunghiat la întâmplare trecătorii, până când au fost împușcați mortal de polițiști. Cei trei purtau imitații de veste cu explozivi. Se pare că la atacuri nu au participat și alte persoane, scrie presa britanică.

Serviciul londonez de ambulanță a anunțat că a există 48 de răniți.