ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atacurile lansate de Rusia în Siria i-au amețit pe jihadiștii ISIS, care acum dezertează pe capete.

Tot mai mulți membri ai grupării Statul Islamic din Siria, nemulțumiți de comandanții lor, dezertează, în urma  atacurilor efectuate de aviația rusă și de armata siriană, a declarat ministrul rus al Apărării.
 
”Majoritatea teroriștilor sunt demoralizați. Nemulțumirea față de comandanți este tot mai mare printre luptători și au ajuns să încalce ordinele superiorilor”, a afirmat generalul rus  Andrei Kartapolov, citat de Russia Today.
 
Responsabilul de la Moscova susține că aceste cazuri de dezertare în rîndul jihadiștilor nu mai sunt izolate, membrii ISIS dezertând ”în masă”.
 
Rusia a reușit să distrugă o bună parte din infrastructura Statului Islamic, de la 30 septembrie de când aviația rusă a început să bombardeze pozițiile ISIS în Siria.

Doar în prima zi a acestei săptămâni, forțele aeriene ruse au distrus  86 de ținte teroriste în Siria.

Avioanele rusești au distrus posturi de comandă, depozite de muniții și arme, vehicule militare, ateliere de producție de explozivi și tabere de antrenament ale Statului Islamic. Printre obiectivele lovite se numără și cartierul general al SI de la Anadane, la 16 kilometri nord-vest de Alep.