ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șefa dreptei franceze, Marine Le Pen, a cerut luni ”oprirea imediată a primirii de imigranți” în Franța, în urma atentatelor de la Paris.

"Unul dintre kamikaze (...) a ajuns în Grecia la 3 octombrie odată cu masa de imigranți care vin zilnic în Europa. El a pornit apoi spre Franța", a scris președinta Frontului Național (FN) într-un comunicat difuzat de partidul său, potrivit AFP.

Potrivit procuraturii Parisului, care conduce ancheta asupra atentatelor comise vineri, amprentele digitale ale unuia dintre autorii atacurilor, în apropierea căruia a fost găsit un pașaport sirian, corespund celor ale unui bărbat controlat luna trecută în Grecia.  "Temerile și avertismentele noastre privind posibila prezență a jihadiștilor printre imigranții care ajung în țara noastră sunt, așadar, o realitate care s-a concretizat, din păcate, prin aceste atentate sângeroase", a adăugat șefa dreptei franceze. 

Franța nu a primit decât nu număr restrâns dintre refugiații ajunși din vară în Uniunea Europeană, însă Marine Le Pen a făcut din denunțarea 'scufundării din cauza valului de imigranți' punctul central al campaniei sale pentru alegerile regionale din decembrie. 

Președinta FN este, conform unor sondaje, favorită pentru acest scrutin în nordul Franței, unde este candidată. Eventuala sa victorie în această regiune ar fi o premieră istorică pentru partidul său.