ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE Bilanțul este în continuă creștere după atentatul de la Istanbul. Se pare că 4 civili și 7 polițiști au murit, iar cel puțin 36 de persoane au fost rănite. 

Știre inițială

O explozie puternică s-a produs, marți dimineață, în apropierea unei stații de autobuz, în Vezneciler, cartier central al Istanbulului, cea mai mare concentrare urbană din Turcia, a anunțat postul CNN Turk, citat de Reuters. Potrivit primelor informații, ar fi vorba despre un atentat cu bombă.


Cel puțin 11 persoane au murit și alte 36 au fost rănite, potrivit unui bilanț provizoriu al poliției. Printre persoanele decedate sunt și 7 polițiști. La locul exploziei au fost trimise numeroase ambulanțe.

Postul NTV a transmis că explozia s-a produs în momentul în care prin zonă trecea un autobuz al poliției. Un dispozitiv exploziv a fost detonat de la distanță, în timp ce autobuzul trecea printr-o zonă extrem de aglomerată, din centrul istoric, plină de turiști. Momentan, atacul nu a fost revendicat.