ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 27 de persoane au murit iar alte peste 80 au fost rănite în explozia unei bombe care a avut loc luni în apropiere de un sanctuar și de un centru comercial din Bangkok. Printre victime se numără și turiști străni, informează La Repubblica.

La puțin timp după incident, mai multe corpuri umane dezmembrate erau vizibile la locul exploziei, în exteriorul sanctuarului Erawan, situat în plin centrul capitalei thailandeze, printre magazine și clădiri zgârie-nori imense, a constatat un jurnalist al AFP de la fața locului.

'Sunt cel puțin zece morți și numeroși răniți. Potrivit primelor noastre constatări, este vorba de o bombă plasată în interiorul sanctuarului', a declarat șeful poliției din Bangkok.
Acest sanctuar foarte popular este dedicat zeului hindus Brahma, dar e vizitat în fiecare zi de mii de fideli budiști. El se află pe unul dintre cele mai mari bulevarde din centrul Bangkokului.

Numeroase forțe ale poliției și ambulanțe erau prezente la fața locului după explozie.