ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În atacul terorist din clubul gay din Orlando, Florida, au murit 50 de oameni, iar 53 de persoane au ajuns la spital, multe dintre ele în stare critică, așa că au nevoie de sânge.

Spitalele locale au facut de urgență un apel, rugandu-i pe oameni să doneze sânge pentru răniții din clubul Pulse. Un singur grup care chiar și-ar fi dorit să ajute nu a putut dona: bărbații homosexuali. Restricțiile, decise prin  lege, au provocat furie în rândul comunității, ținând cont că multe dintre victime sunt gay,informează CNN.

Legislatia din Statele Unite impune anumite restricții homosexualilor care vor să doneze sânge, iar acest lucru se întâmplă din 1983, când a fost o criză a îmbolnăvirilor cu SIDA. De atunci s-au mai făcut schimbari, însă minore. De exemplu, în prezent, bărbatii gay și cei bisexuali pot dona sânge, doar dacă nu au întreținut relații sexuale în ultimul an.

Totusi, se pare ca, duminică, o banca de sange din Orlando a anuntat ca accepta sange de la oricine, inclusiv de la barbatii gay, avand in vedere ca e o situatie de criza.