ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE  Bilanțul provizoriu al atentatului de la Bagdad, revendicat de Statul Islamic, a ajuns la 119 morți și 140 de răniți, potrivit autorităților locale.
 
Cel puțin 83 de persoane au murit, iar alte 200 au fost rănite sâmbătă noaptea în urma a două atentate cu bombă, în capitala Irakului, Bagdad.

Printre cei morți se numără foarte mulți copii, au relatat jurnaliștii aflați la fața locului, informează The Guardian, citat de b1.ro.

Prima explozie s-a produs în cartierul Karrada, lângă un mall, unde numeroși locuitori merg la cumpărături înainte de sărbătoarea care marchează sfârșitul Ramadanului.
 
Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Saad Maan, a declarat că explozia a fost provocată de o mașină capcană aruncată în aer în apropierea unui restaurant. Mai multe magazine au fost incendiate în urmă deflagrației, a mai spus el.
 
La scurt timp după prima explozie, un dispozitiv improvizat a fost detonat în Shaab, un cartier din estul Bagdadului.  

Statul Islamic a revendicat primul atac, într-un comunicat distribuit pe rețelele de socializare.