ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția britanică nu a găsit dovezi că autorul atacului petrecut săptămâna trecută la Londra ar fi avut vreo legătură cu Statul Islamic sau Al-Qaida, dar este clar că era interesat de jihad, scrie Reuters.

Potrivit unor surse ale poliției anti-teroriste britanice, nu există dovezi că autorul atacului soldat cu patru morți, britanicul convertit la islam Khalid Masood (52 de ani), s-ar fi radicalizat în timp ce se afla la închisoare în 2003 și sugestiile în acest sens sunt pură speculație.

Masood, care intrat cu mașina pe podul Westminster omorând trei pietoni și a înjunghiat mortal un polițist înainte de a fi doborât de forțele de securitate, fusese condamnat de mai multe ori în trecut pentru vătămare corporală și tulburarea ordinii publice, dar nu pentru terorism.

„Metoda lui de atac pare să se bazeze pe un grad redus de sofisticare, copiată de la alte atacuri și pare să reflecte retorica liderilor SI în termeni de metodologie, dar în această fază nu am dovezi că ar fi discutat acest lucru cu alții", a declarat Neil Basu, coordonator în cadrul forțelor anti-teroriste.

„Știu când, unde și cum și-a comis Masood atrocitățile, dar acum trebuie să aflu de ce”, a adăugat oficialul britanic.