ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mohamed Lahouaiej Bouhlel, atentatorul de 31 de ani care a ucis 84 de persoane la Nisa, era interesat de relații cu alți bărbați, pe care îi căuta cu ajutorul aplicațiilor de pe telefonul mobil. 

Pe lângă mesajele în care plănuia atacul sângeros și cerea mai multe arme, anchetatorii au găsit în telefonul lui Mohamed și poze cu cuceririle sale, bărbați și femei. Omul avea instalate mai multe aplicații pe care le folosea pentru a-și găsi parteneri de ambele sexe. Atacatorului îi plăcea să își facă selfie-uri în care să își arate mușchii, iar familia să spune că obișnuia să poarte pantaloni scurți înflorați, maiouri decoltate și să meargă la clase de salsa, relatează The Sun preluat de știrileprotv.ro

Deși ISIS s-a grăbit să își asume atentatul iar unele autorități franceze să ia de bună declarația organizației teroriste, nu s-au descoperit deocamdată indicii certe care să confirme această apartenență. Mai mult, persoane din anturajul sau au declarat că Lahouiej  nu era religios, nu mergea la moschee, nu se ruga, nu ținea Ramadamul ba, mai mult, bea alcool și consuma carne de porc, lucruri interzise în Islam.

Înclinațiile sexuale ale atentatorului de la Nisa se leagă în mod straniu de cele ale criminalului de origine afgană Omar Mateen care a ucis 50 de oameni într-un club de noapte frecventat de homosexuali în Orlando, SUA, în urmă cu aproape o lună. 

Mai mulți cunoscuți au relatat că acesta, în vârstă de 29 de ani, era client fidel al localului în care s-a produs atacul unde încerca frecvent să agațe bărbați. "Era unul dintre clienții obișnuiți ai localului. Îl știam toți pe nume, Omar. Era un homosexual care încerca să agațe bărbați. Se ducea la câte unul, poate îi înconjura umerii cu brațul, încerca să danseze", spune Jim van Horn, patron de bar, într-un material realizat de asemenea de știrileprotv.ro. Un alt client al acestui local de noapte a declarat pentru Los Angeles Time că Omar Mateen i-a trimis un mesaj printr-o aplicație pentru gay. Fosta sa soție a relatat în presa americană că Omar Mateen "avea tendințe homosexuale”.

Nici în acest caz autoritățile nu au reușit să găsească dovezi care să îl lege pe criminal de organizația teroristă ISIS deși aceasta și-a asumat din rațiuni de imagine și în acest caz atentatul.