ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Britanicul Richard Dawkins, unul dintre liderii „noului ateism”, a propus cultivarea cărnii de om pentru a permite societății să treacă peste „taboo-ul” împotriva canibalismului.

Comentând pe marginea unui articol apărut în The Independent, care promova beneficiile cărnii crescute în laborator, Dawkins a scris un „tweet” în care scria că s-ar putea face ceva asemănător și cu carnea de om.

Așa numita „carne curată” este produsă în laborator din celule stem prelevate din animale vii.

„Ce-ar fi dacă carnea umană va fi crescută în laborator? Am putea să ne depășim taboo-ul împotriva canibalismului? Ar fi un caz de test interesant: moralitatea consecuențialistă vs absolutism „reacției yuck” ”, a scris el.

Conform lui Josh Tetrick, CEO-ul unei companii care se ocupă cu producerea „cărnii curate”,  acest produs ar putea fi în restaurantele de peste Ocean până la sfârșitul anului. 
 
Richard Dawkins, în vârstă de 76 de ani, este considerat de către TED, unul dintre liderii „Noului ateism” sau unul dintre cei patru călăreți ai ateismului, alături de Cristopher Hitchens, Daniel Dennet și Sam Harris.