ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unii dintre șefii celei mai mari rețele de clinici pentru avorturi din lume - Planned Parenthood,  au fost surprinși în timp ce glumeau despre cum în cadrul unităților lor „se decapitează” pruncii sau despre cum se vinde țesut uman prelevat de la copiii chiuretați, informează Washington Times.

Informațiile au fost făcute publice într-un video realizat în cadrul conferinței anuale a Federației Naționale a Avortului de către investigatori privați aflați sub acoperire la eveniment. Centrul pentru Progres Medical, ONG-ul care a trimis investigatorii, susține că filmulețul este doar o avanpremieră la un film care conține informații și scene în premieră mondială despre lumea clinicilor pro-avort.

În clipul publicat zilele trecute pe youtube - și între timp șters de către administratorii siteului, Deborah Nucatola, Director Senior de Servicii Medicale în cadrul Federației Planned Parenthood din America, admite că operațiile de avort se modifică în funcție de „cerere”, pentru a se putea preleva organe intacte de la bebelușul ucis.

„Știți...câteodată ea-mi spune că dorește creier și...vom lăsa craniul la final și atunci încercăm să-l scoatem sau, știți, încercăm să prindem totul și apoi să-l separăm de restul țesutului pentru a nu se pierde”, afirmă Nucatola.
 
Filmarea începe cu Lisa Harris, de la Planned Parenthood Michigan, care spune că „poveștile noastre nu au loc în retorica despre alegere (promovarea mascată a avortului se face sub umbrela sintagmei  'pro alegere' -n.r.). Capetele lor ( ale copiilor -n.n.) rămân blocate și nu le putem scoate”.

Un alt director al Planned Parenthood, Deb VanDerhei, admite că „anumite” clinici sunt motivate să vândă țesut de copii.

„Adevărul este că unii ar putea să vrea să o facă - pentru a-și crește veniturile. Și nu putem să-i oprim”, a declarat ea.

Dr. Ann Schutt-Aine, un medic aborționist al Planned Parenthood povestește cu seninătate cum împiedică un avort parțial:

„Dacă realizez o procedură și văd că există pericolul (ca pruncul) să ajungă la nivelul buricului, cer un al doilea set de forcepsuri pentru a ține corpul la cervix și scot un picior sau ambele, ca să nu fie PBA (partial-birth abortion - avort cu naștere parțială, procedură ilegală în SUA - n.n.).
 
Susan Robinson, medic la clinica Planned Parenthood se plângea că „fetusul e un obiect dur, și să-l distrugi în bucăți, din prima, e chiar greu”.
 
Tot în acel video, Uta Landy din partea Consorțiumului pentru Furnizorii de Avort s-a scârbit că „un ochi mi-a căzut pur și simplu în poală. A fost scârbos”.

Între timp, clipul a fost scos de pe youtube la cererea Planned parenthood, după ce organizația - care are o filială și în România (SECS), a depus plângere împotriva celor doi investigatori care au surprins imaginile. Filmul a declanșat o furtună în SUA, Congresul american demarând o anchetă pentru a cerceta faptele de care este acuzată compania Planned Parenthood.

Cu toate acestea, investigatorii spun că nu se vor opri și vor da publicității filmul integral cu „întreprinderea criminală cu organe de copil a Planned Parenthood”, a spus David Daleiden, unul dintre cei doi anchetatori.