Propaganda LGB a ideologizat până și grădina zoologică. Este cazul unui parc zoo din Olanda care a decis să celebreze Gay Pride din acest an de la Amsterdam, din 4 august, cu un tur de o oră în care este prezentată „homosexualitatea în regnul animal”.


În timpul acestui tur, vizitatorii au putut observa comportamentul homosexual la specii cum ar fi macacii japonezi,  păsările flamingo, pinguinii și un cuplu de grifoni care au eclozat un ou împreună.

Inițiativa a fost întâmpinată pe rețelele de socializare cu aplauze. Mai mult, pentru a veni în întâmpinarea organizațiilor LGBT, 
a fost organizată și o conferință pe tema diversității sexuale în regnul animal, potrivit pinknews.co.uk.

„Natura este mult mai diversă în ceea ce privește sexualitatea și sexul decât crede majoritatea oamenilor. Această conferință care coincide cu Gay Pride de la Amsterdam se referă la creaturi care nu sunt nici masculi nici femele, ci la animale care își schimbă sexul, animale ale căror sex nu depinde de materialul lor genetic, precum și la comportamentul homosexual în regnul animal ”, a explicat biologul grădinii zoologice, Charlotte Vermeulen.

Aceasta susține că, având în vedere „că animalele homosexuale nu se reproduc, acest comportament poate părea un paradox evolutiv. Dar există deja 1500 de specii de păsări și mamifere l-a care s-a observat comportamentul homosexual, atât la masculi cât și la femele”.


Site-ul care prezintă această știre, un site al comunității LGBT,  menționează însă că un studiu realizat de cercetătorii britanici a arătat că gândacii masculii fac sex cu cei de același sex  datorită propriei lor „incompetențe”, mai degrabă decât a sexualitătii lor.

Studiul celor de la University of East Anglia a concluzionat că atunci când gândacii de sex masculin sunt crescuți în special printre gândaci de sex feminin, este mult mai probabil ca ei să se împerecheze cu cei de sex masculin doar pentru că nu pot distinge între sexe.