Președintele legislativului UE, Antonio Tajani, a anunțat că întâlnirea de marți a directorului general al companiei Facebook, Mark Zuckerberg, cu membri ai Parlamentului European, va fi transmisă în direct, relatează site-ul Politico.eu, citat de Mediafax.

Inițial, Zuckerberg ar fi trebuit să fie audiat într-o ședință privată cu liderii grupurilor politice din cadrul Parlamentului, însă această abordare a atras critici din partea celorlalți membri ai Legislativului european și a publicului larg.

Audirea va începe la ora 18:15 ora locală la Bruxelles (ora României, 19:15), marți, și va dura aproximativ o oră și cincisprezece minute. Pe agenda întâlnirii se află recentul scandal în care este implicată și compania Facebook.
 
Datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite, ar fi fost accesate ilegal de compania de consultanță britanică Cambridge Analytica, care le-ar fi utilizat ulterior în campania președintelui SUA Donald Trump și în cea pro-Brexit.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews