ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele legislativului UE, Antonio Tajani, a anunțat că întâlnirea de marți a directorului general al companiei Facebook, Mark Zuckerberg, cu membri ai Parlamentului European, va fi transmisă în direct, relatează site-ul Politico.eu, citat de Mediafax.

Inițial, Zuckerberg ar fi trebuit să fie audiat într-o ședință privată cu liderii grupurilor politice din cadrul Parlamentului, însă această abordare a atras critici din partea celorlalți membri ai Legislativului european și a publicului larg.

Audirea va începe la ora 18:15 ora locală la Bruxelles (ora României, 19:15), marți, și va dura aproximativ o oră și cincisprezece minute. Pe agenda întâlnirii se află recentul scandal în care este implicată și compania Facebook.
 
Datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite, ar fi fost accesate ilegal de compania de consultanță britanică Cambridge Analytica, care le-ar fi utilizat ulterior în campania președintelui SUA Donald Trump și în cea pro-Brexit.