ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Diplomaţii Uniunii Europene știu că obrazul subțire cu cheltuială se ține. Iar pentru o cină imperială se impun cele mai scumpe porțelanuri. Bruxelles-ul intenționează să cheltuiască peste două milioane de euro pentru a cumpăra veselă destinată dineurilor oficiale.

Conform ziarului britanic The Telegraph, pe lista de cumpărături sunt trecute pahare din cristal, un serviciu de porţelan placat cu aur şi inscripţionat cu sigla Uniunii Europene, tacâmuri şi candelabre de cristal.
 
În total, se vor achiziționa aproape 3.400 de piese, ce vor fi inscripționate cu steagul Uniunii Europene și care vor fi folosite la sediul serviciului diplomatic din Bruxelles şi la ambasadele UE din lumea întreagă.

Devizul a stârnit furia euroscepticilor, care nu s-au sfiit să comenteze că oficialii europeni fac risipă de bani chiar în timp ce impun noi măsuri de austeritate în Grecia.