Mai multe organizații media din Asutralia au dezvăluit că o comisie a statului Victoria dorește să interzică o serie de cărți populare pentru copii din bibliotecile sale, pe motiv că nu corespund teoriei de gen.

Winnie The Pooh, Locomotiva Thomas, păpușile Barbie sau o serie de personaje de la Disney ar putea deveni de domeniul trecutului, pe măsură ce consiliile din statul Victoria fac pași grăbiți spre îmbrățisarea teoriei de gen, potrivit site-ului 2gb.com.

Comitete speciale  urmează să inspecteze grădinițele și bibliotecile pe care le susțin, urmând să interzică termeni precum „băiat” și „fată” pentru a încuraja „relațiile echitabile” de gen la copiii de trei ani.

Mișcarea vine ca răspuns la un nou studiu apărut în Asutralia și care privește povestiri populare precum „Winnie the Pooh” și Thomas Locomotiva” ca fiind necorespunzătoare pentru noile standarde de gen.

Păpușile Barbie și super-eroii ar putea fi, intra, de asemenea, în malaxorul corectitidunii politice în ceea ce privește teoria de gen.

Rowan Dean, reprezentantul unei oragnizații pro familie, consideră  că este vorba de „o agendă clară a stângii”, care subminează unitatea familiei. „Rezultatul final este că vor să ne facă să credem că nu suntem nici băiat, nici fată. Peste 30 de ani, fiecare profesor și fiecare bibliotecar responsabil pentru acest gunoi va fi chemat în fața unei comisii regale. Stânga vrea să ne controleze copiii”, a comentat acesta.

Pe Facebook o serie de utilizatori au comentat faptul că mișcarea privind egalitatea de gen a ajuns mult prea departe și că o astfel de decizie  dovedește amestecul guvernamental în viața de zi cu zi. Alții consideră că această interdicție, dacă va fi pusă în practică, este un efect de bumerang al legalizării căsătoriei între persoane de același sex și al faptului că activiștii LGBT au fost încurajați să se implice în sfera educațională.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews