ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Entuziasmul celor peste un milion de oameni aflați în portul din Sydney pentru a asista la spectaculosul foc de artificii și a întâmpina trecerea în noul an nu a fost descurajat de o furtună care s-a pornit în cursul serii, potrivit dpa, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, cerul s-a înseninat în timp util pentru ca australienii să poată admira, la miezul nopții, cele 8,5 milioane de tone de artificii, care au costat 6 milioane de dolari australieni (4,22 de milioane de dolari americani) și care au iluminat portul, fiind transmise în direct către miliarde de oameni din toate colțurile lumii.
Debutând cu o explozie masivă de strălucire pe Harbour Bridge, care a iluminat întreg orașul, focurile de artificii din Sydney au depășit spectacolele din anii anteriori.

Regizorul spectacolului de lumini, Fortunato Foti, a obținut culori inedite - lămâie și piersică - alături de artificii și jocuri de lumini cu aspect 3D, care s-au transformat în umbrele și flori.

Au fost artificii în formă de inimi, fețe zâmbitoare și scoici în culorile roșu, portocaliu și galben.
Coloana sonoră care a însoțit fabulosul spectacol de lumini a inclus un tribut dedicat ''reginei muzicii soul'', Aretha Franklin, decedată în 2018.

Mii de persoane au instalat corturi și și-au petrecut noaptea dinaintea Revelionului în port pentru a se asigura că prind cele mai bune locuri la spectacolul de lumini. Mulți participanți s-au plâns însă că cele mai bune locuri au fost rezervate spectatorilor care au plătit, scrie dpa.