ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mult de jumătate dintre suspecții de crime asupra femeilor, în 2017, au fost străini, a declarat ministrul austriac al Familiei, Juliane Bogner-Strass.
 
Oficialul austriac a declarat că în 2017 în Austria au fost identificați 203 suspecți de crime asupra femeilor, iar 126 dintre aceștia erau străini. Dintre străini, 62 erau solicitanți de azil – adică peste un sfert din totalul suspecților, scrie Kleine Zeitung, potrivit breitbart.com.
 
Declarația lui Bogner-Strauss vine după mai multe crime petrecute în ultimele săptămâni și care au avut ca victime tinere ucise de solicitanți de azil.

Printre acestea, Michelle F. de 16 ani, care a fost omorâtă în localitatea Steyr de un solicitant de azil afgan în luna decembrie, și Manuela K, tot de 16 ani, care a fost descoperită sub o pătură de frunze uscate de către mama ei în Wienner Neustadt, luna aceasta. Un imigrant sirian de 19 ani a recunoscut că a asasinat-o pe Manuela.
 
Formațiunea naționalistă FPOe, membră a coaliției de guvernare în Austria, a cerut  ca solicitanților de azil să li se interzică să iasă pe străzi noaptea, invocând rațiuni de securitate publică. Unul dintre liderii acestei formațiuni s-a plâns că migranții „vagabondează noaptea” pe străzi, unii având cuțite asupra lor, și că după valul masiv de refugiați din anul 2015 „infracțiunile comise cu violență și agresiunile sexuale au crescut masiv”.