Numărul elevilor care participă la cursurile de educație religioasă ortodoxă în Austria este în creștere, în anul școlar 2018/2019 fiind înregistrați aproximativ 13.600 elevi în aproape 1000 de unități de învățământ, informează katholisch.de, anunță Basilica.
 
Astfel, potrivit sursei citate, dacă în anul școlar 2017-2018, la cursurile de educație religioasă ortodoxă au participat 12.682 elevi în 912 unități de învățământ, în anul școlar următor numărul elevilor a crescut până la aproape 13.600.
 
Creșterea este evidentă, menționează sursa citată, ținând cont de faptul că în anul școlar 2012/2013 au urmat cursurile de învățământ ortodox 10.003 elevi, iar în urmă cu 15 ani s-au înscris 5.000 elevi.
 
Orele de religie ortodoxă au fost predate în Austria încă din anul 1991, iar din 2005 a fost înființat Ministerul școlilor ortodoxe. În Germania, țara vecină Austriei, orele de educație religioasă ortodoxă sunt predate în câteva landuri.
 
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews