ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul austriac a votat amendamentele miercuri pentru a asigura suportul legislativ necesar guvernului de a acționa în cazul în care numărul mare de imigranți depășește capacitatea de lucru a instituțiilor publice sau reprezintă un risc la adresa ordinii publice.

În baza activării unei asemenea stări de alertă, toți imigranții vor fi respinși la graniță, fără a li se permite accesul în țară.

Doar minorii neînsoțiți, femeile cu copii mici, solicitanții de azil care au rude apropiate în Austria și care riscă să fie supuși unor tratamente inumane dacă sunt trimiși înapoi în țările lor vor avea voie să intre în Austria.

Ministrul austriac de Interne, Wolfgang Sobotka, a explicat că nu doar cei care solicită azil au dreptul de a trăi în siguranță, ci și cetățenii austrieci.

Ministrul austriac al Apărării, Hans Peter Doskozil, declara în martie atunci când a propus noile măsuri că imigranții vor putea să completeze solicitările de azil în punctele de frontieră și nu în secțiile de poliție ca în prezent. Analizarea solicitării de azil poate dura mai puțin de oră, când solicitantul va putea afla dacă a fost acceptat sau va trimis înapoi în țara de proveniență. Clauza respectiva va putea fi în vigoare pentru trei luni și va putea fi prelungită de parlament de maximum trei ori.

Circa 50 de imigranți ajung în Austria prin pasul Brenner zilnic, ceea ce ar duce la o creștere de 500 de sosiri pe zi în următoare săptămâni și luni, relata miercuri Tiroler Tageszeitung, citând estimări ale poliției austriece.