ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe rafturile magazinelor austriece au apărut fileuri de somon vegan produse cu ajutorul unei imprimante 3D, informează Rador Radio România, citat de stiripesurse.  

Potrivit producătorului, startup-ul vienez "Revo Foods", acesta este primul produs alimentar "imprimat" din lume care a ajuns pe rafturile supermarketurilor.

"Somonul" este creat pe baza unei micoproteine obținute din ciuperci. Peștele 3D conține, de asemenea, alge sau alte materiale derivate din plante, care conferă produsului textura și gustul peștelui real. În plus, fileurile conțin cantități mari de proteine și acizi grași omega-3.

Potrivit afirmațiilor producătorilor, prin noul aliment ei vor să ofere o alternativă mai „ecologică” la metodele tradiționale de pescuit. "Revo Foods" estimează că aproximativ 60% din stocurile de pește ale lumii sunt supraexploatate, punând multe specii în pericol de dispariție.

Anterior, Europulse a anunțat startup-ul francez "Gourmey" a dezvoltat o tehnologie care permite realizarea de foie-gras în laborator. A fost invocat caracterul inuman al tehnologiei clasice de obținere a delicatesei, în care păsările sunt hrănite forțat printr-un tub pentru a-și mări ficatul de 10 ori.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews