ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Austria a returnat mai mult de 5.000 de refugiaţi către state din Uniunea Europeană pe care aceştia le-au traversat anterior, mai ales Bulgaria şi România, a declarat joi ministrul de interne austriac, Johanna Mikl-Leitner.

În urmă cu trei săptămâni, Austria şi Germania au anunţat că îi exceptează temporar pe refugiaţii sirieni de la prevederile Regulamentului Dublin, care obliga refugiaţii să solicite azil în statul prin care au intrat în Uniunea Europeană. Măsura a înfuriat state vecine precum Ungaria, care au considerat-o o încurajare pentru sosirea şi mai multor migranţi.
 
"Dacă îşi amintesc corect, am trimis mai mult de 5.000 sau de 5.500 înapoi din Austria, mai ales către Bulgaria şi România printre altele", le-a declarat Johanna Mikl-Leitner jurnaliştilor, potrivit Agerpres.
 
Mikl-Leitner a mai punctat că în state sigure, precum Croaţia ori Slovenia, nu a fost depusă aproape nici o cerere de azil, ceea ce denotă că migranţii care le-au traversat nu căutau securitate, ci doreau să aleagă tara cu situaţia economică cea mai atractivă.
 
"Dacă refugiaţii vin din Slovenia şi Croaţia în Austria şi cer azil în Austria (...) atunci îi vom trimite înapoi în Croaţia şi Slovenia", a declarat ministrul austriac.