ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Confruntată cu o gravă criză economică, Grecia este acuzată acum că nu face mai mult pentru protejarea frontierelor și stoparea valului de refugiați, motiv pentru care riscă excluderea provizorie din spațiul Schengen. Avertismentul a venit din partea ministrului austriac de EXterne.

Ministrul austriac de interne, Johanna Mikl-Leitner, a amenințat sâmbătă Grecia cu 'o excludere provizorie' din spațiul de liberă circulație Schengen dacă Atena nu-și întărește controlul la frontierele sale în fața afluxului de imigranți. "Dacă guvernul de la Atena nu va face mai mult pentru securitatea frontierelor externe ale UE, atunci va trebui ca noi să vorbim în mod deschis de o excludere provizorie a Greciei din spațiul Schengen", a declarat Mikl-Leitner într-un interviu pentru Die Welt, potrivit AFP, citată de Agerpres.

'Dacă un stat din (spațiul) Schengen nu-și îndeplinește obligațiile, atunci nu există nicio interdicție pentru a reflecta la aceasta', a adăugat ministrul, calificând drept 'mit' ideea că 'frontiera greco-turcă nu poate fi controlată'. 

'Răbdarea multor europeni a ajuns la limită. (...) S-a vorbit mult, acum trebuie acționat. Este vorba de protejarea stabilității, ordinii, securității în Europa', a insistat Johanna Mikl-Leitner. 

Grecia, țară ce se confruntă cu o gravă criză economică, este acuzată de mai multe luni că nu întreprinde suficiente măsuri pentru protejarea frontierelor sale care sunt și frontierele externe ale Uniunii Europene. 

Sute de mii de imigranți au sosit pe insulele grecești venind de pe coastele Turciei, încercând astfel să ajungă în țările occidentale, în special în Germania.