ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Obligarea țărilor UE să primească migranți, nu este corect față de popoare. Să obligi țările să primească refugiați nu va ajuta Europa. Sunt cuvintele cancelarului austriac Sebastian Kurz într-un interviu pentru cotidianul german Bild.

Liderul austriac cere sfârșitul „tentativelor eșuate” din partea Bruxellesului de a repartiza migranți, îndemnând Europa la noi eforturi pentru a ajuta pe cei care cer azil în țările lor de origine.

Discuțiile despre cote sunt în mare parte lipsite de sens, a explicat cancelarul Kurz, aflat în fruntea unei coaliții de dreapta și ultradreapta, fiindcă „migranții care intenționează să vină în Europa nu vor să ajungă în Bulgaria, România sau Ungaria, ci în Germania, Austria sau Suedia”.

Ba, mai mult: în loc să investească în ceea ce numește „o politică falimentară”, cancelarul austriac a cerut UE să susțină „și militar” ulterioare eforturi pentru a ajuta migranții chiar în țările lor de origine sau în Statele vecine.

„Dacă aceasta nu e posibil, atunci ar trebui ajutați în spații sigure al propriului lor continent”, a adăugat Kurz potrivit căruia „UE ar trebui să susțină toate aceste chestiuni, chiar organizându-le și sprijinindu-le militar”. Din interviu nu reiese clar la ce tip de suport militar s-a referit.