ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Austria își pune musulmanii în cap. Cancelarul austriac Sebastian Kurz a pornit lupta pentru contracararea islamului politic.Prima măsură: Viena a decis să expulzeze diverși imami și să închidă 7 moschei. Predicatorii care vor părăsi Viena sunt finanțați din diferite organizații din străinătate, scrie ziarul italian Il Giornale.


Decizia vine în urma unei anchete privind un scandal care a generat polemici aprinse pe scena politică austriacă. Este vorba de fotografii, publicate de săptămânalul Falter, de centru-stânga, în care era prezentată o comemorare istorică,  cu copii îmbrăcați în uniforma armatei turce care reconstituiau bătălia de la Gallipoli din timpul Primului Război Mondial.În imagini, copiii fluturau steaguri și se prefăceau că au murit, având asupra lor steagul Turciei. Imaginile au fost surprines în interiorul uneia dintre cele mai mari moschei din Viena, condusă de uniunea islamico-turcă din Austria, care are legături cu comunitatea turcă din Direcția turcă Cultelor (Diyanet). „Societățile paralele, islamul politic și radicalizarea nu au loc în societatea noastră”, a spus Kurz. 

Reacția Turciei

Turcia a reacționat imediat după anunțul cancelarului Kurz.  Ibrahim Kalin,  purtător de cuvânt al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a calificat decizia Austriei „rezultat al unui val de discriminare, populist, islamofob și rasist”.Oficialul turc l-a acuzat pe Kurz că are ca scop realizarea „unui diferend politic, marginalizând comunitățile musulmane”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews