ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Străinii cu cunoștințe reduse de limbă germană, precum și familiile mari care beneficiază de asistență socială, sunt pe cale să se confrunte cu reduceri ale ajutoarelor sociale, a anunțat luni guvernul de dreapta din Austria, scrie Agerpres.

Protecția minimă din Austria, un tip de venit lunar care este menit să garanteze un venit minim de bază, va rămâne la nivelul de 863 de euro.

Totuși, străinii fără cunoștințe medii de germană sau cunoștințe avansată de engleză vor primi cu 300 de euro mai puțin.

Cele nouă landuri din Austria au reguli diferite pentru familii. Unele plătesc aceeași sumă pentru fiecare copil, în timp ce altele plătesc mai puțin începând cu al patrulea copil.

În viitor, familiile se vor confrunta cu unele reduceri pentru cel de al doilea copil, și cu reduceri drastice începând cu al treilea vlăstar.

Acest lucru va afecta în special familiile de migranți, care au tendința de a avea mai mulți copii decât cele austriece, notează DPA.

Cancelarul conservator Sebastian Kurz a explicat că scopul său este de a "combate imigrația în sistemul nostru de protecție socială”, dar și de a oferi stimulente pentru a căuta de lucru.

Într-un discurs susținut la Mauerbach, în apropiere de Viena, Kurz a spus că plățile reprezentând așa-numita
 ”protecție minimă” au crescut cu 60% din 2012.

Organizațiile caritabile au criticat tratamentul diferit pentru străini și familiile mai mari. "Cred că este periculos să întorci unele grupuri de oameni împotriva altora. Cei care iubesc Austria nu o divizează”, a spus Michael Landau, care conduce organizația catolică Caritas.

Guvernul de coaliție dintre conservatori și extrema dreaptă și-a concentrat unele dintre politici asupra copiilor, potrivit DPA. Astfel, guvernul intenționează să reducă alocațiile pentru copiii din străinătate a căror părinți lucrează în Austria și să interzică vălul islamic în școlile elementare și centrele de zi.