ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Austria vrea să interzică valul islamic în grădinițe și școala primară. Un proiect de lege cu valoare de „simbol” prin care se va interzice purtatul vălului de către fetițe la grădinițe și în școala primară este pregătit de guvernul austriac al  conservatorului Sebastian Kurz, transmite Reuters.

Ministrul Educației, Heinz Faßmann, a argumentat că vede în această inițiativă o „măsură simbolică”, independentă de numărul de copii vizați.

 Propunerea intrerzicerii vălului islamic în grădinițe și școala primară a fost lansată în acest week-end de vicecancelarul și liderul FPÖ Heinz-Christian Strache, în numele politicii de integrare.  Astfel, se dorește ca fetele, „cel puțin până în anul doi, să fie protejate și să se poată „integra liber.” „Dorim ca toate fetele să aibă aceleași șanse în Austria”, a precizat Sebastian Kurz.

Dezbaterile legate de imigrație și integrare s-au aflat în centrul campaniei legislative austriece din toamnă, în condițiile în care această țară cu 8,7 milioane de locuitori a înregistrat peste 150.000 de cereri de azil, reprezentând peste 2% din totalul populației, în urma afluxului de refugiați din 2015-2016.