ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul Partidului Libertății din Austria (FPO), Heinz Christian Strache, s-a pronunțat sâmbătă pentru adoptarea unei legi care să interzică "islamul fascist" și simbolurile musulmane, pe modelul legii existente cu privire la interzicerea simbolurilor naziste.

Austria are nevoie de ''o lege care interzice islamul fascist'', a declarat Strache în fața a mii de susținători ai partidului său, reuniți la Salzburg.

''Haideți să punem capăt acestei politici de islamizare... în caz contrar, noi, austriecii, noi, europenii, vom ajunge la un final abrupt'', a spus el, cu o referire evidentă la politica urmată de coaliția guvernamentală.

În urmă cu trei zile, Partidul Popular din Austria (OVP) a cerut înjumătățirea până la 17.000 a numărului de solicitări de azil acceptate până la finalul acestui an.

Heinz Christian Strache a răspuns că Austria are ''nevoie de imigrație zero și minus''.

Orice lege împotriva elementelor extreme ale islamului ar trebui să fie similară cu legea introdusă de Austria după Al Doilea Război Mondial prin care s-au interzis partidul și simbolurile naziste, a precizat un purtător de cuvânt al FPO, potrivit Agerpres.

Mesajul antimusulman al Partidului Libertății a fost bine primit de o largă majoritate a electoratului austriac. Candidatul său la alegerile prezidențiale, Norbert Hofer, a fost înfrânt în scrutin, dar el a reușit totuși să obțină 47% din voturi.

Începând din vara lui 2015, Austria, ce are o populație de 8,7 milioane de locuitori, a primit peste 130.000 de cereri de azil de la persoane care au fugit de conflictele și sărăcia din țări ca Afganistan, Siria și Irak. Pe teritoriul austriac trăiesc în prezent circa 600.000 de musulmani, dintre care unii au sosit după izbucnirea crizei migraționiste.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews