Conducerea palestiniană din Cisiordania ocupată a anunțat miercuri că-și recheamă ambasadorii din patru state membre ale Uniunii Europene - între care și România - care au trimis reprezentanți la o ceremonie în onoarea deschiderii Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim.

Cele patru țări vizate sunt Austria, Ungaria, Cehia și România, a anunțat Ministerul de Externe al Autorității Palestiniene.

Laboratorul ImunoMedica


Reprezentanți ai acestor țări au luat parte la o ceremonie împreună cu delegația americană, la sediul Ministerului israelian de Externe, duminică, înainte cu o zi de inaugurarea Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim. 

De asemenea, diplomați din România, Ungaria și Cehia au blocat vineri o inițiativă a Uniunii Europene, lansată de Franța și alte state membre UE, care critica relocarea ambasadei Statelor Unite la Ierusalim. În replică, ministrul palestinian de Externe a condamnat poziția celor trei state, spunând că acțiunea lor va avea consecințe la toate nivelurile.

Decizia președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului și de a transfera ambasada Statelor Unite de la Tel Aviv i-a înfuriat pe palestinieni. Palestinienii văd în această decizie o negare a revendicării lor cu privire la Ierusalimul de Est, pe care vor să-l transforme în capitala Palestinei, statul la care aspiră. Conducerea palestiniană și-a suspendat contactele cu oficiali americani după ce Trump și-a anunțat, pe 6 decembrie, decizia de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Aproape 60 de palestinieni au fost uciși luni, cea mai sângeroasă zi a conflictului israliano-palestinian de la Războiul din Fâșia Gaza din 2014.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.