ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 15 imigranți s-au înecat, iar alți 15 sunt dați dispăruți după ce ambarcațiunea cu care sperau să ajungă în România s-a scufundat în Marea Neagră, în largul Turciei, a anunțat vineri seară Paza de Coastă turcă.

La bordul ambarcațiunii care se îndrepta spre România erau aproximativ 70 de imigranți clandestini.

Nava s-a scufundat vineri dimineață, în sud-vestul Mării Negre, în largul districtului turc Kefken, la circa 120 de kilometri de orașul Istanbul.

Patruzeci de imigranți extracomunitari au fost salvați, dar 15 s-au înecat, iar alți 15 sunt dați dispăruți în urma naufragiului, a comunicat vineri seară Paza de Coastă din Turcia, citată de postul Al Jazeera.

O femeie însărcinată a fost salvată, dar a pierdut sarcina, afirmă surse citate de agenția de presă Anadolu.

Mehmet Unal, un oficial din orașul turc Kandira, a declarat că la bordul ambarcațiunii erau aproximativ 70 de imigranți, majoritatea irakieni.

Surse citate de presa turcă au declarat că extracomunitarii plecaseră din zona Zonguldak și încercau să ajungă în România. Nava s-a scufundat din cauza valurilor mari și a vântului puternic. În vestul Turciei și în Marea Neagră a fost furtună în cursul nopții de joi spre vineri.