ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) a emis o autorizație de utilizare de urgență pentru terapia cu anticorpi al Regeneron Pharmaceuticals Inc pentru COVID-19, tratament experimental acordat președintelui american Donald Trump, care a spus că l-a ajutat să-l vindece.

„Unii oameni nu știu cum să definească terapeutic. Îl văd diferit. Este un remediu”, a declarat Trump într-un videoclip postat pe 7 octombrie pe Twitter. „La mine a funcținat. Nu m-am simțit bine. Dar la 24 de ore, mă simțeam grozav. Am vrut să ies din spital. Și asta vreau pentru toată lumea. Vreau ca tuturor să li se ofere același tratament, pentru că mă simt grozav.”

Autorizația Regeneron vine după ce FDA a anunțat pe 9 noiembrie că a autorizat tratamentul cu anticorpi Eli Lilly - numit bamlanivimab - pentru persoanele nou infectate cu Covid și care riscă să dezvolte o formă severă a bolii. Oficialii au spus că tratamentul nu ar trebui utilizat pentru pacienții spitalizați, deoarece nu există date care să arate că medicamentul este util în acea etapă a bolii.

FDA a declarat, citată de Reuters, că anticorpii ar trebui administrați pentru tratamentul cazurilor ușoare și moderate de COVID-19, la adulți, inclusiv persoane peste 65 de ani, dar și la copii și adolescenți.

Tratamentul face parte dintr-o clasă de medicamente cunoscute sub numele de anticorpi monoclonali, care sunt copii fabricate ale anticorpilor creați de corpul uman pentru combaterea infecțiilor.

Compania a declarat că se așteaptă să aibă gata tratamentul REGEN-COV2 pentru aproximativ 80.000 de pacienți până la sfârșitul acestei luni, pentru aproximativ 200.000 de pacienți până în prima săptămână a lunii ianuarie și pentru aproximativ 300.000 de pacienți în total până la sfârșitul lunii ianuarie.

FDA a declarat că anticorpii nu sunt autorizați pentru pacienții spitalizați din cauza COVID-19 sau care necesită terapie cu oxigen.