ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Departamentul pentru Securitate Internă al Statelor Unite a decis sâmbătă să suspende aplicarea ordinului președintelui american Donald Trump de a marca drept un posibil pericol cetățenii unor state din Orientul Mijlociu, în timp ce Departamentul de Stat a anulat deciziile de revocare a vizelor acestor cetățeni, pentru a le permite să intre pe teritoriul SUA, informează Reuters și Washington Post.

Mai multe mari companii aeriene au anunțat sâmbătă că cetățenii care făceau obiectul interdicției lui Trump pot călători din nou către SUA, după decizia unui judecător din Seattle de a bloca ordinul executiv care interzice temporara intrarea în Statele Unite a refugiaților și cetățenilor a șapte state cu populație majoritar musulmană.

Decizia judecătorului federal din Seattle a dat speranță multor cetățeni ai statelor din Orientul Mijlociu, deși nu este clar cât timp va dura această fereastră oferită de decizia sa, scrie Reuters.

Președintele american a promis sâmbătă într-o postare pe Twitter să anuleze decizia.

„Opinia acestui așa-zis judecător, care subminează aplicarea legii în țara noastră, este ridicolă și va fi anulată", a scris Trump pe contul său de Twitter.