ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile bulgare au retras în zece zile de pe piață înghețată și maioneză făcute cu o tonă de pudră de ouă contaminată cu fipronil, importată din Germania, a anunțat marți agenția pentru securitate alimentară, relatează AFP.

Această acțiune crește la cel puțin 18 numărul țărilor afectate de utilizarea în ferme avicole a fipronilului, un insecticid interzis să fie folosit în UE asupra animalelor destinate lanțului alimentar.

Agenția bulgară a precizat că a fost informată, pe 18 august, de către autoritățile germane, de existența unui prim lot suspect de 500 de kilograme, folosit deja în producția de înghețată și maioneză.

Aceste produse au fost retrase din rețeaua de distribuție.

Un al doilea lot, tot de 500 de kilograme de pudră de ouă contaminată, a fost descoperit marți, dintre care 93 de kilograme au fost utilizate în producția de înghețată, care a fost de asemenea retrasă de pe piață.

Doi olandezi au fost încarcerați în Olanda, acuzați că au încorporat în mod fraudulos fipronil în produse de dezinfecție, cauzând contaminarea a milioane de ouă în Europa și provocând un scandal sanitar major în Europa.