ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 18:40 Autoritățile chiliene au ordonat duminică evacuarea coastei de sud a țării, de teama unui eventual tsunami, în urma unui cutremur puternic, relatează The Associated Press.

 Serviciul oceanografic naval chilian a declanșat o alertă ”preventivă” de tsunami, iar autoritățile au început să evacuzeze zona de coastă din sudul țării.

Directorul Serviciilor naționale chiliene pentru situații de urgență Alejandro Verges a declarat pentru postul TVN că nu s-au raportat, imediat, pagube.

Un cutremur mult mai puternic, cu magnitudinea de 8,8, în februarie 2010, a provocat un tsunami care a ucis 524 de persoane în Chile. 

 Știre inițială

Un cutremur cu magnitudinea de 7,7 a avut loc duminică, în larg, la 225 de kilometri sud-vest de Puerto Montt, în sudul Chile, anunță Institutul american de geofizică USGS, transmite Reuters. În urema seismului a fost emisă o alertă de tsunami, scrie BBC News.


USGS a revizuit magnitudinea inițială de 7,6.

Cutremurul a avut loc la 15 kilometri adâncime, potrivit aceleiași surse.

Centrul pentru alertă de tsunami la Pacific (PTWC) a avertizat că valuri periculoase ar putea să ajungă în zona de coastă, situată la aproximativ 1.000 de kilometri de epicentru, scrie News.ro.